dissabte, 14 de novembre del 2015

Rosa Regàs

La Txelo ens ha preparat aquest escrit per conèixer millor a la nostra escriptora del mes.

ROSA REGÀS
Nena de la guerra espanyola. Escriptora, traductora a l’ONU durant una dècada, directora de la Biblioteca Nacional d’Espanya, editora, col·laboradora de diaris i revistes, activista en moviments solidaris, entre moltes altres coses. Una dona que es va avançar al seu temps.
Una dona apolítica que no es ven, fidel a les seves idees.
Sé que ara llegireu algun dels seus llibres, ja veureu que no tots són novel·les, també ha escrit obres com Contra la tirania del dinero, economia des del punt de vista sociològic, La desgracia de ser mujer, sobre les condicions socials de la dona, La hora de la verdad, que retrata amb senzillesa l’etapa de la vellesa. També ha escrit llibres que ens parlen de viatges i de ciutats, Ginebra, Memorias de la Costa Brava, Volcanes dormidos o Viaje a la luz del Chan, quan els llegeixes sembla que passegis per tots aquests indrets, gràcies a les descripcions i el sentiment que hi posa.
Els que més m’han entretingut són els dedicats a l’experiència sobre la família, Sangre de mi sangre, La aventura de los hijos i Diario de una abuela de verano. Entre el seny i la rauxa, com diem per aquí. Parlant de vivències, sense voler donar cap lliçó ni consell, amb un testimoni sincer i ple d’amor i de vida.
Luna lunera, ficció però força autobiogràfic.

Us animo a continuar llegint la Rosa Regàs. Sempre hi ha coses per descobrir.